maandag 27 juli 2015

Alweer nat geworden - raften in Rio Pantaza

Niet veel foto's vandaag: tijdens het raften is een camera niet erg handig. De bus is op tijd en dat is best bijzonder hier hoor! Wetsuits passen en een soort van bootschoenen. Daarna rijden we langs de rivier Rio Panzana, grotendeels dezelfde route als gisteren op de fiets, op zoek naar een vlak stuk in de rivier. Daar trekken we wetsuits, zwemvest en helm aan. Na de veiligheidsinstructie ziet Fia het niet meer zitten om in een rubberboot te gaan zitten: het hele verhaal gaat over hoe je moet handelen als de boot omslaat!
Uiteindelijk trekken we de boot de modderbruine rivier in. Categorie 3+, voor de kenners. De eerste stroomversnelling nemen we moeiteloos, dan komt het serieuze werk. Bovenop een golf zien we een kuil in het water van 2 meter diep, daarachter een muur van water van 3 meter hoog. Een paar seconden later komen we toch gewoon weer boven water. Die kaars die ik voor de Madonna heb gebrand heeft dus toch geholpen.
De foto's staan op DVD, die zien wij /jullie dus later.
In het hotel hangen mooie schilderijen. Eentje van Soriano spreekt ons erg aan: Het zijn de kleuren en bladvormen van de jungle in Cuyabeno. De gallery in Baños heeft veel werk van hem. Voorzichtig geïnformeerd naar de prijs. 1500 dollar! Dan wordt het toch maar een wandkleed  ...
Overal in de stad zie je trouwens grote groene pijlen op de weg staan: Via de Evacuation. De vulkaan Tungurahua had z'n laatste eruptie in 2014 en ook vandaag nog geldt een verhoogde waarschuwing. Jim heeft nog niet genoeg sensatie meegemaakt vandaag. Hij wil op zoek naar de brug waar je vanaf kunt springen. Niet met een bungyjump waarbij je recht omlaag valt aan je voeten, maar een swingjump. Dan slinger je onder de brug heen en weer. In elk geval gebruiken ze 2 lijnen, dat geeft een beetje meer veiligheid. De foto's spreken voor zichzelf, let vooral op de foto vlak nadat Jim is gesprongen. Even kijken of alles goed gaat, daar beneden?
Dat laat Nena zich dit keer niet afnemen. Drie jaar geleden in Zuid Afrika was de sprong nog te eng. Fear is for a moment, regret is forever! Het aanbod voor korting op de derde sprong laat ik wijselijk voorbijgaan.
Voor het diner nog even de verkwikkende baden in. Badmuts verplicht? Het is zondagavond en de baden zijn stampvol. Chillen met de Ecuadoranen. We sluiten de dag af met een tapas-diner, en een flesje Argentijnse wijn. Dat laat de bank springen: ik moet naar de ATM om de rekening te kunnen betalen.

2 opmerkingen:

  1. Go Nena en Jim!!
    Goed gedaan ziet er goed uit!!
    Ben benieuwd naar de foto's van het raften!!
    XXX
    Moniek

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat gezellig zo badderen met z'n allen. Word je vast heel schoon van.
    Sensatie hoor raften en jumpen. Goed gedaan hoor.
    Liefs, Bar.

    BeantwoordenVerwijderen