dinsdag 28 juli 2015

Hoe koop je een wandkleed?

Vanochtend hebben we tijd om uit te slapen. Jim heeft een sportschool ontdekt en is van plan om een uurtje te gaan trainen om 7:00 uur. De chauffeur is gepland om 14:30 uur dus hebben we alle tijd. Weliswaar komt Jim pas om 8:00 uur een paar dollar halen, de intentie was goed!
Na het ontbijt slenteren we de stad in, of zoek naar een wandkleed met lama's. Het miezert dus van ons plan om naar het Mariabeeld boven Baños te klimmen, komt niks terecht.
Op de hoek van de straat is een winkeltjes. We moeten even gokken hoeveel ruimte er is, het kleed moet in het trapgat komen te hangen. We bekijken tientallen kleden, moeten tenslotte kiezen tussen een dikgeknoopt wollen tapijt of één dat losser is, van Alpaca. Het motief geeft de doorslag. Omdat we de prijs met maar 5 dollar naar beneden krijgen, lopen we eerst weg. Er zijn nog zoveel winkeltjes in de stad!
Maar zoals zo vaak: nergens een kleed gevonden dat we mooier vinden dan wat we al gezien hadden.
Voor we gaan lunchen klimmen we omhoog naar het kerkhof. Dat ligt hier in Ecuador trouwens helemaal niet bij een kerk. Ook hier weer rijen van gemetselde huisjes met meerdere "cellen". Sommige staan nog helemaal leeg.
Van bovenaan de stad kunnen we mooi de ontruimingsroutes door de stad zien.
Lunch met vis, zoals je ziet had Fia een graatje te pakken. Zo'n bord vol, plus soep en een sapje kost trouwens niet meer dan $3,50!
Nog steeds geen kleed gekocht dus we moeten met hangende pootjes terug om het kleed voor de prijs van de verkoopster te kopen.
's Middags rijden we naar Riobamba, de vijfde stad van het land. Alweer vooral uitgestrekt, zonder echte hoogbouw. Deze weg is werkelijk uitgegraven in de berg. Overal zijn de sporen van aardverschuivingen te zien. Bulldozers rijden af en aan. Tegen beter weten in, volgens mij. Bijna wekelijks verdwijnen auto's door aardverschuivingen in een ravijn en toch blijven ze de bergen afgraven. Verder slingert de weg rondom een rivier met veel uitzichtpunten.
In Riobamba slapen we in een fraaie haciënda. Die ligt wel een paar kilometer buiten de stad dus nemen we twee taxi's naar het station. Na enig zoeken vinden we elkaar weer terug.
Rionamba is een aantal keren verwoest door aardbevingen. De laatste keer is het verbouwd met een Spaans stratenplan van rechte straten en pleinen met nog veel koloniale gebouwen. Daar perst zich wel erg veel verkeer doorheen. Op een van de pleinen staat de kathedraal die aanzienlijk kleiner is dan die van Quito.
We eten een reusachtige pizza in één van de aanbevolen restaurants. Paul bestelt een lomo van de grill. Het is weliswaar niet Argentinië maar die smaakt voor 8 dollar uitstekend. Op weg naar de taxi's nog wel even chocolade voor morgen ongeslagen. Dan gaan we de vulkaan weer beklimmen! Bij het station luisteren we naar een orkest en dan naar de haciënda om vroeg te gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten