vrijdag 17 juli 2015

De jungle in - Boa, toekans en lianen






Gelukkig weet je niet wat er allemaal onder je bed loopt 's nachts. We zijn in ieder geval gewaarschuwd voor schorpioenen, bull ants en af en toe een slangetje. Nena stopt de klamboe onder haar matras en doet dan net alsof ze er niet is tot de ochtend.

De activiteit van deze ochtend is een kanotocht om vogels te spotten. We zien er meer dan 10, hoewel sommige zo snel langsschieten dat het niet mogelijk is om ze te herkennen. Meest aansprekend zijn de toekan en de Kingfisher. Verder de "piping guan", waarvan de jongen met haakjes aan hun vleugels langs de boom omhoog klimmen als ze uit het nest zijn gevallen.
Op de weg terug naar het kamp ziet de schipper nog een boa, om een tak gekruld. Ongelooflijk wat de mensen uit de lokale stammen met hun blote oog kunnen zien.
En dat allemaal voor het ontbijt... Het heeft hard geregend vannacht dus de junglewandeling in de ochtend gaat op laarzen door modder en plassen. Onze lokale gids Domingo laat planten zien en proeven inclusief de werking. Niet veel hallucinerends tot nu toe! We zien doodshoofdaapjes (jawel, die uit de Apenheul), kleine padden, een duizendpoot die op je hand loopt.




Lange rijen"leave cutting ants" lopen in honderd meter lange kolonnes naar hun nest (de bladeren dienen als voedsel voor de fungi die de koningin eet).


Van een palmboom maakt Domingo een armband voor Nena;


Jim en Mitch slingeren in een schommel van lianen.


Na afloop de modder van de laarzen spoelen en daarna een frisse duik in de Cuyabena River.






Na de lunch mogen we luieren, in een van de hangmatten bijvoorbeeld. In de namiddag in de kano, dit keer met peddels op zoek naar luiaards of een vleermuis. Die hebben we helaas niet gezien maar wel een schildpad, toekans en een wespennest dat het geluid maakt alsof er een leger marcheert!


Terwijl de avond valt, nemen de geluiden van de jungle toe. De motorkano sleept ons terug naar het kamp.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten